fbpx

About us

Ce este ―etica globală?

Etica globală este un concept care a apărut de curând, în contextul globalizării, care analizează şi caută soluţii etice la provocările lumii contemporane.

Ce nu este etica globală?

Deoarece există unele interpretări eronate despre ceea ce se presupune a fi etica globală, credem că este important să facem câteva precizări în acest sens.

Citeste mai departe…

De ce am avea nevoie de o etică globală?

Provocările cu care se confruntă umanitatea în prezent (sărăcia, terorismul, poluarea, discriminarea etc.), precum şi cele generate de procesul globalizării, influenţează în mod direct viaţa şi bunăstarea noastră şi deoarece etica ne furnizează valori despre cum să trăim pentru a avea o viaţă bună, este necesară o astfel de perspectivă asupra acestor probleme. 

Citeste mai departe…

Rolul religiei în etica globală

Istoria a dovedit că de-a lungul timpului comunităţile umane, mai mari sau mai mici, şi-au fundamentat valorile spirituale în jurul religiei. 

Citeste mai departe…

Etica de reciprocitate,regula de aur!

Regula de aur este strâns legată de etica creştină, cu toate că istoria sa este mult mai veche, fiind prezentă în hinduism, budism, taoism şi celelalte religii mari ale lumii.

Citeste mai departe…

De ce este Regula de aur un element important în construirea unei etici globale?

În opinia noastră, Regula de aur poate poate fi considerată un factor important în procesul de construire a eticii globale deoarece promovează în relaţiile cu ceilalţi un comportament prin care sunt cultivate valori recunoscute aproape de toată umanitatea. 

Citeste mai departe…

Alexandru Talpos

Presedinte

Buzlea Lucian

Vicepresedinte

Diana Talpos

Secretar

Sucursala Bihor

Octavian Adrian Floruta

Presedinte sucursala Bihor

Romania,410009 ,Oradea

Strada Episcop Roman Ciorogariu ,nr 9