fbpx

Cum poti dona pentru campaniile noastre ?

Ești angajat ?

Sistemul „2%” permite contribuabililor persoane fizice sa direcționeze 2% din impozitul lor pe venit către o organizație nonguvernamentala, in cazul de fata Fundația Global Ethic. Este un sistem prin care cetățenii au posibilitatea sa decidă în mod direct ce se întâmplă cu impozitele lor.
  • Nu va costa nimic!
  • Contribuiți la eficientizarea cheltuirii banului public – deci al dvs.!
  • Puteți ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dvs. direcționând 2% către organizația noastră.
  • Ajutați implicit oameni în nevoie direcționând 2% către organizația noastră care lucrează pentru ei prin activitățile sociale desfășurate.
  • Descarcă formularul de mai jos (destinat angajaților) și depune-l la registratura Administrației Finanțelor Publice din orașul tău.
https://drive.google.com/open?id=0B-Tz6lIp2yuhandrODhINkduS1k

Ești antreprenor ?

O dată cu actualizarea Noului Cod Fiscal în anul 2015 prin Legea nr. 227/2015, acesta prevede că orice companie poate direcţiona 20% din impozitul pe profit către un ONG care susţine o cauză socială. Însă, chiar şi în acest moment, puţini manageri ştiu că au această libertate de alegere, care nu îi costă absolut nimic.

CUM DONEAZA FIRMELE 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT?

Modalitatea de direcţionare este foarte simplă: compania îşi calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie un contract de sponsorizare cu ONG‐ ul susţinut, cheltuielile fiind deductibile.

EXTRAS DIN CODUL FISCAL, TITLUL 2, CAP. II, ART. 25, ALIN. 4, LIT. I)

„(…) contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, (…) scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

  • 5‰ (la mie) la cifra de afaceri;
  • 20% (la sută) din impozitul pe profit datorat.”

Formularul 230 poate fi depus și prin împuternicit, caz în care se vor completa și „Datele de identificare ale împuternicitului”.

Ești donator anonim ?

Ți se par complicate metodele statului prin care ONG-urile, Asociațiile sau Fundațiile pot face acțiuni caritabile ? Donează în contul de mai jos și ajută-ne să ne continuăm campaniile.
Fundația Global Ethic
C.I.F.: 27462087
Cont RON: RO 71 CRCOX050000000521554
BIC/SWIFT: CRCOROBUXXX
BANCA CENTRALA COOPERATISTA CREDITCOOP