fbpx

ALEGE TIPUL CONTRIBUȚIEI

Plată cu cardul

DONEAZĂ PRIN CONT BANCAR

Cont RON : RO71 CRCOX 0500 0000 0521 554
BANCA CENTRALA COOPERTISTA CREDITCOOP
REDIRECȚIONEAZĂ | PERSOANE FIZICE

3,5% DIN IMPOZITUL PE VENITURI

REDIRECȚIONEAZĂ | PERSOANE JURIDICE

20% DIN IMPOZITUL COMPANIEI

Începând cu anul 2019, statul permite ca persoanele fizice care au realizat venituri din salarii și/sau pensii impozabile în România să poată redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venit către un ONG.

Dacă vrei să susții Global Ethic Foundation, completează formularul de mai jos și redirecționează o parte din impozitul tău aferent anului trecut către Fundatia Global Ethic.

Data până la care formularele pot fi depuse este 20 mai, iar procedura e simplă și nu te costă nimic.

PASUL 1. Descarcă formularul completat deja cu datele noastre. Formularul e pentru anul anterior, pentru că presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.

*Conform noului Cod Fiscal, distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit poate fi redistribuit către același beneficiar pentru o perioadă de cel mult doi ani şi va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective.

PASUL 2. Completează doar secțiunea I. Date de identificare a contribuabilului cu datele tale. Semnează formularul în partea din stânga jos.

PASUL 3. Trimite formularul prin una dintre metodele de mai jos:

Scanat sau fotografiat cu telefonul, la adresa de mail office@recorder.ro. Asigură-te că fotografia e clară și că toate datele pot fi citite cu ușurință. Noi ne vom ocupa apoi să depunem formularul la ANAF.

Prin poștă sau prin curier la adresa Strada Ion Brezoianu, nr. 23-25, Palatul Universul, Corp B (Talent Garden), Sector 1, București. Mai departe ne ocupăm noi.

La organul fiscal de care aparții, conform adresei din buletin. Poți depune formularul direct la registratură sau prin poștă, cu scrisoare recomandată adresată administrației fiscale. Găsești aici adresele.

Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică.

Persoanele care au avut pensie mai mare de 2000 RON lunar în anul anterior pot direcționa 3,5% din valoarea impozitului de venit prin completarea formularului digital de aici. De restul ne ocupăm noi.

Persoanele fizice cu profesii liberale sau alte venituri extra-salariale pot redirecționa 3,5% din impozitul pe veniturile de anul trecut prin completarea si depunerea Declaratiei unice 212 de pe site-ul. ANAF

Depune apoi declarația în Spațiul Privat Virtual.

Statul român a introdus de curând o nouă facilitate pentru firmele care vor sa facă sponsorizări prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit sau pe venit. 

Este vorba despre Formularul 177, prin care sponsorizarea se poate face  retroactiv, pentru impozitul plătit de firma ta pe anul trecut. Așadar, dacă pentru anul 2022 nu ai redirecționat 20% din impozitul pe venitul/ profitul firmei tale către Fundația Global Ethic, o mai poți face în perioada 1 iunie – 25 decembrie 2023, completând Formularul 177 și un contract de sponsorizare. De restul se va ocupa ANAF.

Iată care sunt pașii:

 1. Descarcă declarația în format PDF de aici.
 2. Bifează căsuța „Plătitor de impozit pe profit”, respectiv “Plătitor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor”, în funcție de categoria în care se încadrează firma ta.
 3. Completează datele firmei tale.
 4. Calculează suma maximă aferentă anului 2021 pe care firma ta o poate redirecționa potrivit legii, adică 20% din impozitul pe care l-ai plătit deja.
 5. Dacă ai apucat să faci deja o sponsorizare în anul 2021, scrie aici suma respectivă. Dacă nu ai făcut nicio sponsorizare, scrie în această căsuță cifra zero.
 6. Aici trebuie să treci diferența dintre sumele inserate mai sus. Această diferență reprezintă suma pe care o poți redirecționa prin acest formular. Banii au ajuns deja la stat atunci când ai plătit impozitul pe anul 2021 sau pe ultimul trimestru din 2021. Prin depunerea acestui formular, obligi statul să-i direcționeze către Fundația Global Ethic.
 7. Completează datele Asociației Recorder Community. 
 1. Validează formularul
 2. Completează și semnează contractul de sponsorizare pentru Fundația Global Ethic. Găsești aiciun formular digital care îți permite să completezi contractul rapid. După completarea și trimiterea lui, contractul va ajunge automat și la noi. Ți-l vom trimite înapoi semnat și de noi cât mai rapid posibil. 
 3. Atașează contractul de sponsorizare în Formularul 177
 4. În termen de 45 de zile de la depunerea Formularului 177, ANAF va prelucra cererea și va efectua plata către Fundația Global Ethic.

Legislația din România permite oricărei microîntreprinderi să facă sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit, urmănd să vireze către bugetul de stat doar restul de 80% din acest impozit. Sponsorizările pentru microîntrepinderi se pot deduce doar trimestrial. Pentru aceste societăți comerciale, sponsorizările nu se pot face și anual pentru toate trimestrele anterioare.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

PASUL 1. La finalul fiecărui trimestru (de exemplu, înainte de 31 martie pentru trimestrul I), calculează sau estimează cuantumul veniturilor totale pe trimestrul respectiv. Suma care poate fi redistribuită nu ar trebui să depășească procentul maxim de 20% din impozitul pe venit. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de Codul Fiscal (de exemplu, 25 aprilie pentru trimestrul I).

De ce e în regulă să faci doar o estimare? De multe ori, pentru multe microîntreprinderi e greu de calculat suma totală exactă a veniturilor pe un trimestru până când acesta nu s-a încheiat. Însă, dacă estimarea ta nu corespunde procentului real, legea îi permite contabilului tău să regularizeze sumele pentru sponsorizări (astfel încât să se încadreze în procentul de 20%) în următoarele șase luni.

PASUL 2. Completează și semnează contractul de sponsorizare de aici cu datele microîntreprinderii tale și cu suma calculată pentru sponsorizare către Fundația Global Ethic.

Dacă dorești, poți completa contractul în format PDF de aici, pe care să îl trimiți apoi semnat la sediul nostru de la adresa: Strada Ion Brezoianu, 23-25, Palatul Universul, Corp B sau pe mail la adresa office@recorder.ro.

PASUL 3. Depune suma aferentă sponsorizării în contul Asociației Recorder Community. Precizare importantă: legea spune că trebuie să faci plata până în ultima zi a trimestrului în curs.

PASUL 4. În luna următoare, când contabilul tău va calcula și va raporta către ANAF impozitul pe venit, va deduce din acest cuantum al impozitului suma oferită ca sponsorizare.

PASUL 5. În luna ianuarie a anului următor, contabilul tău trebuie să completeze și să trimită către ANAF Declarația 107 pentru toate sponsorizările efectuate în anul 2021. ANAF actualizează în fiecare an data-limită de depunere a Declarației 107 (în 2021, acest termen a fost pe 25 ianuarie).

Îți mulțumim că susții Fundația Global Ethic ! Dacă ai făcut o donație recurentă prin platforma noastră cu cardul te rugăm să ne scrii la adresa de email: contact@globalethicfoundation.org pentru a anula donația recurentă.

Plată cu cardul prin platforma noastră: 0% comision.

Plata prin transfer bancar: 0% comision.